到底有咩野驅使我由粉嶺專登走嚟康城呢?係因為「烤鴨」呀🤤喺香港可以食到北京填鴨嘅地方好似不多選擇,更何況新界的選擇更少🙈餐廳內枱與枱之間都相隔有點距離👍🏽很多有私隱度,好適合一家大細來👨‍👩‍👧‍👦🔸招牌小籠包小籠包我也愛小籠包喔😍每次見到小籠包都必叫🤓一籠有6粒,夾起既時候唔好咁粗魯呀🤣入面充滿濃郁嘅肉汁,也有點點薑的味道💛🔸爆汁牛肉煎餅呢個推介推介呀🤩睇落好似一個普普通通既牛肉煎餅,原本無咩興趣但俾到驚喜我呀🥳因為叫左2件,就同媽咪分享一人一半😬都有考慮到煎餅入面既汁會流出嚟,所以都用左匙羹放係碗入面分一半,估唔到煎餅入面既肉汁豐富到飛左出嚟😍牛味濃濃呀!🔸酲醋小排骨灑左d糖霜係面,好似雪景咁好靚呀😍😍外層酸酸甜甜,肉質相稱均勻,入口即化食到肉香🤤🔸老北京炸醬麵配料配搭得好有色彩呀🌈完全做到拌麵既效果,醬汁剛剛好唔會多到變咗湯麵🍜🔸京滬酥香烤鴨全晚嘅重點黎啦🤤由於叫咗好多嘢食所以我地就叫左半例!雖然係半例 ,份量都超多呀~四個人食都飽飽🤰🏽鴨皮燒得好香脆,色澤光滑😍脂肪部份均勻,仲有隻髀仔呀😚肉質嫩滑食片皮鴨既主要配料有六款:糖、甜醬、京蔥、青瓜、蘿蔔同蒜蓉包埋一齊好有層次,味道又
到底有咩野驅使我由粉嶺專登走嚟康城呢?

🔸招牌小籠包
小籠包我也愛小籠包喔😍

🔸爆汁牛肉煎餅
呢個推介推介呀🤩

🔸酲醋小排骨

🔸老北京炸醬麵

🔸京滬酥香烤鴨

京滬酥香烤鴨

食片皮鴨既主要配料有六款:糖、甜醬、京蔥、青瓜、蘿蔔同蒜蓉
包埋一齊好有層次,味道又好夾🤤仲有一個細位就係餅皮同餅皮之間有張紙隔住,唔會痴住又可以避免隻手直接掂到個餅皮👍🏽

總結的是這個晚餐食得好開心🥳雖然地方對我哋來說有啲遠,但食到喜歡食的東西又看到家人們對這個晚餐讚不絕口,就已經賺返晒😚