2023-04-07
已經幫襯咗好多次,係每次想食海南雞都會諗起嘅舖頭。因為抵食又好食,仲要係同親咩人食都好,都一定係食唔晒,飽到要捧住個肚走。.今次四個人就叫咗個四人餐,固定有一隻海南雞。跟住可以配元蹄即係豬手,又或者係煎肉餅。由於二人餐或者四人餐個肉餅會係大細會係一樣,所以四人餐我通常會叫元蹄,二人餐先會叫肉餅。.海南雞最基本係要配三隻醬,呢間當然唔少得!雞同雞皮都算嫩滑有雞味,雖然唔係嗰種雞皮同雞之間會有層凝固嘅雞油,但絕對都稱得上係一個好食嘅海南雞。.元蹄非常極度大隻,炆得超級淋同入味,層皮切開好似啫喱咁好重骨膠原。但就咁食個皮會好膩,所以一定要配埋下面嘅瘦肉嚟食。瘦肉唔算好柴,一肥一瘦呢個組合,連飯都食得多咗🤣.跟餐仲送咗一碟油菜,四個湯,四個油飯,同埋四杯嘢飲,埋單每人$100唔使真係超級抵食!.差啲唔記得咗仲嗌咗個酸辣鳳爪,所以埋單係過$400嘅哈哈😆
差啲唔記得咗仲嗌咗個酸辣鳳爪,所以埋單係過$400嘅哈哈😆