2024-09-11
食一餐完美既fine dining,係女仔都喜歡,同朋友談心仲好relax。Amuse bouche,完全做到取悦食客的宗旨,我非常喜歡牛角包包和脆片。揀左4 course dinner,首先係龍蝦湯,個base 係白蘭地,配上意大利雲吞、豆油,濃郁既湯身,豆油令到個湯更香更滑!Cheese wheel pasta,有英俊廚師處理呢個24 month parmesan cheese ,將意粉直接倒落去和熱溶芝士攪拌,每條意粉都掛滿芝士,最後仲有黑松露片片,黑松露味道偏淡唔會蓋過芝士味。Carabineros Prawn spagetti,野生大紅蝦,蝦味勁濃,成個汁都充滿蝦味,加上茄醬,食落有微辣,好惹味好開胃。主菜Toothfish ,犬牙南極魚,魚油好香,食落每一啖個魚油都係齒頰留香,魚味重,並不像牙帶魚,比起牙帶,更香更滑。魚皮煎到甘香脆,個醬汁滑溜又淡身,將個魚味帶岀黎。USDA ribeye,非常perfect 的medium rare,由外面煎到香口肉質,食到裡面粉紅嫩肉,柔軟有牛味。Tiramisu,上面朱古力片片個texture好得意,個脆度介乎係薯片和蝦片之間。有栗子
Tiramisu,上面朱古力片片個texture好得意,個脆度介乎係薯片和蝦片之間。有栗子粒粒係裡面 ,食落個Tiramisu好有口感。
Four petit,有瑪德蓮蛋糕、辣腰果、Macadamia 朱古力。
餐茶個咖啡都好精緻,非常滿足!