招聘中
最高可達 $17,800
最高可達 $17,800
最高可達 $20,800
2017-06-18 710 瀏覽
在銅鑼灣食野,一係貴,一係等好耐位......行完希慎誠品,見有 FOOD COURT 諗住行個圈睇下有咩食 (平時甚少行,仲未知佢已有 FOOD COURT,以為裡面只有一D CAFE 和蛋糕店而已)。本來我已打定輸數,因為一定難搵位,二來邊有平靚正的 DINNER......邊行邊睇,PEPPERLUNCH 的香味已令肚餓程度提升,再行呀行見到有以前在太古 UNY (現已叫 APITA) 食過的紀文,它的炸物和天婦羅又令人垂涎。原來都有幾多店舖喎,而且間間都好吸引,最後我揀了龜丸製麵,佢嘅麵餐有:一碗大麵加兩隻雞翼仲有飲品,都只係 $53!以銅鑼灣來說,仲要係日式拉麵,我諗呢度算好平了!(甚至平過味千)找了位子坐下,先喝一口麵湯,好鮮甜入味!麵質好彈牙,配料有粟米粒,豆芽,紫菜 (3片咁多,灣仔著名日式拉麵店都只係一片),日式叉燒一片。雞翼不油膩,上面灑有芝麻更香口。單單碗麵的份量,已大過一蘭!食下食下原來好飽肚,飲埋跟餐的綠茶,呢餐好滿足。

2017-03-11
10 分鐘 (堂食)