2023-02-25 1014 瀏覽
可能好多人都覺得沙律呢樣嘢都唔飽肚,但係依間沙律店嘅沙律就唔係,不單止好食,仲要好飽肚,但係價錢就有少少貴(不過唔加太多配料,其實都係一個食沙律嘅正常價錢)餐廳位置唔係好多,不過唔會好迫夾,每個客人都可以享受自己嘅寧靜空間,做自己嘢(餐廳職員見你食完都唔會趕你走)而且因為屬於開放式廳面,就算你坐入面啲嘅位置,都會有少少微風,令成個人都好放鬆沙律原本只需要$50,唔算好貴,而且額外加嘅配料價錢都唔算貴(只要唔好加太多配料,加太多配料除咗貴之外,更加怕食唔到)可能單單睇相會覺得兩份沙律加嘅嘢應該差唔多份量,nonono 睇完張單你就知分別有幾大冇錯,差唔多一倍嘅價錢,雖然朋友有加一個Brownie($25),但係因為個碗嘅大小就係咁,所以加太多配料,反而會令你配料份量比少咗不過話雖如此,但其實份量都係好多,只不過一個人加兩三樣配料已經足夠,唔係嘅話食唔晒自選沙律,就當然係選擇自己鍾意食嘅嘢,不過有啲配料,我覺得幾值得試吓Chicken Schnitzel(加配$22)食落去有少少似平時嘅吉列雞扒,但係冇咁乾身,而且表面嗰一層皮平時咁脆(唔知係咪因為落咗汁嘅關係)但係配埋沙律一齊食,罪惡感冇

Chicken Schnitzel(加配$22)食落去有少少似平時嘅吉列雞扒,但係冇咁乾身,而且表面嗰一層皮平時咁脆(唔知係咪因為落咗汁嘅關係)但係配埋沙律一齊食,罪惡感冇咁重

Caramelised Onions(加配$12)平時食洋蔥都係唔太鍾意佢本身嗰種辣味,但係依個佢焗甜咗,食落去仲係好有咬口,唔會淋曬

Brownie $25

佢嘅Brownie都係值得我推介,食落去會有好濃嘅朱古力味(佢嘅朱古力味係濃香但唔苦)而且唔會好乾,唔會食完一啖就要飲一啖水