招聘中
$18,500-$19,500
$21,000-$25,000
$18,000-$25,000
月薪
更多筍工 (6)
喺約兩星期前仲新開張試業階段幫襯過一次lunch,本身都正正常常,出餐快有條理,所以都打算搵日再試其他嘢食。到今日再幫襯食lunch時,完全走晒樣。未到中午繁忙時間,全餐廳大概4成滿座,但係都可以出餐亂哂龍。本身每個set lunch都有餐湯+沙律+主菜+飲品,我落完order後兩三分鐘就上到主菜,但係餐湯同沙律等多好耐都未見。之後終於等到個湯,但係就未出沙律,奇就奇在聽到隔離枱就收到沙律冇湯。因為之前試業時見湯同沙律係一齊出,唔會咁混亂。然後終於明點解會主菜上先,因為個主菜係另一枱嗌左同一樣野,因為有一個客話等左勁耐都未出,其實我碟應該係俾嗰枱嘅先啱。到食完野好耐杯飲品都未到,原來水吧已經出好哂啲飲品,個個侍應都好似望唔到咁,我見佢哋好多次經過都唔攞飲品俾人(又唔係繁忙時間同好多人落單/送餐),最後都忍唔住要追問先拎俾我。明白好多餐廳試業後水準會冇咁嚴謹,但係短短兩星期用餐體驗就落差咁大,好難會再幫襯。