2021-08-10
⋆⁺₊⋆.一浪…在一浪與一浪之間,我們感受。..煙熏鮭魚明太子意大利麵/ $78 / 🥨🥨🥨🥨意大利粉軟硬適中,係我鐘意嘅口感~加埋啲配上些菇類,洋蔥以及灑在麵上的紫菜,口感幾豐富,洋蔥嘅處理方式係唔鐘意洋蔥嘅人都食完!!另外鮭魚方面用左煙熏處理(?)驚喜不大但是好食的~餐牌上仲有香煎杏鮑菇意大利麵同假日限定嘅全日早餐都好吸引~有機會會再試ʕ •́؈•̀ ₎.太陽蛋爆韓意大利麵/ $78 / 🥨🥨🥨呢個個味道真係爆韓ㅋㅋ微辣嘅carbonara 再加隻流心蛋~真係唔錯喔(●’◡’●)ノ.焦糖布丁蛋糕/ $78 /🥨🥨🥨係與 @namelessbutfamiliar 合作及限量供應~係蜂蜜味嘅海綿蛋糕(?)配上布丁🍮成為嘅一個蛋糕,另外仲會提供焦糖~可以根據自己想要嘅甜度淋上布丁蛋糕表面!布丁口感綿滑,有種入口即溶的感覺,但個人覺得布丁份量可以多少少🥺因為每一啖的後期會覺得布丁味道變弱,有點只剩下食海綿蛋糕的感覺。.日光。南國青檸檬撻/ $78 / 🥨🥨🥨呢個係一浪同 @solight.studio 合作嘅甜品~使用台灣直送嘅檸檬🍋食左咁多嘢之後再食呢個,感覺好fresh~ 蛋白霜嘅甜平衡左
一浪
…
在一浪與一浪之間,我們感受。
煙熏鮭魚明太子意大利麵
/ $78 / 🥨🥨🥨🥨
另外鮭魚方面用左煙熏處理(?)驚喜不大但是好食的~
太陽蛋爆韓意大利麵
/ $78 / 🥨🥨🥨
焦糖布丁蛋糕
/ $78 /🥨🥨🥨
日光。南國青檸檬撻
/ $78 / 🥨🥨🥨
呢個係一浪同 @solight.studio 合作嘅甜品~
使用台灣直送嘅檸檬🍋食左咁多嘢之後再食呢個,感覺好fresh~ 蛋白霜嘅甜平衡左檸檬嘅酸!適合啲鐘意食酸酸甜甜嘅嘢嘅人!
*需要留意嘅地方係某些餐點只限上班日供應及假日供應
*建議到餐廳前可以上openrice查看想食餐點的供應時間
*另外呢間店係pet friendly 喔!!!
[滿分5個🥨]
...
⌫ 一浪 (大角咀)
大角咀利得街26號地舖