2021-12-26 2269 瀏覽
雖然一開lift門以為去咗玩密室逃脱,睇得出餐廳希望走格調路線,所以燈光真係好暗😂不過環境一流就唔多講,望住成個維港view,但食物都幾有驚喜👍見到唔少人去到都會點片皮鴨,我就覺得不過不失,質素都幾好!但係最驚喜反而係個京城羊肉推薦京城羊肉本身自己唔係特別鐘意食羊,但係呢個菜我覺得好有驚喜,個menu介紹個羊係紋咗24小時後再炸,個皮脆之餘,食落唔覺得有羶味,而且個肉都好淋,大推!最幼滑豆腐奶凍除咗羊肉,都十分推介大家試下啲甜品!叫咗一個豆腐奶凍同烏龍茶雪糕,奶凍一入口即溶,而且豆腐味好濃,可以話係我食過最幼滑嘅奶凍!雪糕口感都好幼滑,而且食落唔會死甜,不過都係奶凍完勝!順便一提,點咗一個桂花甜酒,飲落好特別,而且好易入口,值得一試Overall食物同環境都唔錯,幾啱大時大節或帶外國朋友黎食,不過長輩可能未知like,一黎燈光真係好暗,同埋佢唔似中式中茶館有奉茶,反而點酒或者mocktail多。總括都係一間值得一試嘅餐廳,除咗一啲熱門菜,反而可以試下其他菜式,可能有更大驚喜!

推薦京城羊肉

最幼滑豆腐奶凍
除咗羊肉,都十分推介大家試下啲甜品

京城羊肉
京城羊肉