2024-01-11 90 瀏覽
今日同老公去荃灣行街,晚飯時間佢就帶我去食烤魚串燒。餐廳好大,環境勁有娛樂場feel,五光十色。七點鐘仲有live band show,好有氣氛。餐牌種類都OK喎,有5款口味烤魚、唔同風味嘅串燒同伴酒小食,另有仲有酒同無酒精飲品,我哋樣樣都叫D。蒜香烤魚:揀左江團魚,魚新鮮,呢款魚無咁多骨,肉質比較質嫩。烤魚先炸後烤,魚皮炸到好香。配菜表有荽茜同洋蔥,墊底有芽菜、蓮藕同萵筍等。蒜味又濃又香,唔辣,入口啖啖肉,配菜同魚都吸晒D汁,越食越惹味。濕辣牛肉(5串):有4款味道,我哋揀左香辣味。牛肉切得薄薄多汁,辣味剛好,唔算太辣,幾好食。燒魷魚鬚(5串)及黑椒豬頸肉(2串):串燒燒到剛剛好,唔會好乾,帶少少肉汁,送酒啱晒。燒茄子:大大份,茄子燒得淋,上面鋪滿蒜蓉,啖啖蒜蓉味,好香,我幾鐘意呢個。啤酒:老公叫左個stella啤酒,佢話呢款啤酒麥比較香,有好淡嘅甜味唔會好苦,泡沫細細,佢鐘意呢個品牌。超級水果茶:夠大杯,生果有西瓜、哈密瓜、菠蘿同藍莓等,另有仲有D青檸仔,果汁係百香果汁,甜甜地,幾好飲。
今日同老公去荃灣行街,晚飯時間佢就帶我去食烤魚串燒。

2024-01-06