2024-02-17
今日黎到一間好有氣氛既酒吧, 一定要推介比大家呢間酒吧係尖沙咀, 要上樓, 不過好近地鐵站, 大約幾分鐘路程而家係農曆新年, 酒吧係門口放左棵大桃花, 裡面既裝修都好靚呢到可以揀室內定室外, 今日既天氣幾好, 揀左坐室外, 個景都好開揚, 有種鬧市中獨成一角既感覺呢到叫library, Menu都好特別, 整得好靚, 真係有一本書既感覺, 而且上菜時候待應仲會同你講解番每一道菜, 個感覺真係好似學緊野咁呢到既環境, 氣氛同服務就一流啦, 唔知野食又點呢~我地首先叫左2個前菜, 芝士火腿拼盤同埋炸薯條炸薯條黎到個陣熱辣辣又脆, 仲要係粗薯條, 點會唔好食呀=]拼盤黎到就比我想像中大份wor, 好抵食黎到酒吧當然唔可以唔飲酒啦, 呢到既Cocktail都好有特式, 我地叫左四大美人同埋藏頭詩四大美人上個陣係用埋茶壺咁上, 好古色古香, 飲落比較甜, 同白酒做base, 好香果味, 比較適合女仔飲藏頭詩既酒味就相對比較濃, 香料味比較重最後當然唔少得主食啦, 我地分別叫左卡邦尼意粉同埋豬肉腸貓耳粉卡邦尼除左芝士仲用左蛋黃, 所以比較杰同埋掛汁, 意粉好彈牙, 好好食貓耳粉就辣辣地, 但係個口
呢到既環境, 氣氛同服務就一流啦, 唔知野食又點呢~
我地首先叫左2個前菜, 芝士火腿拼盤同埋炸薯條
拼盤黎到就比我想像中大份wor, 好抵食
藏頭詩既酒味就相對比較濃, 香料味比較重
貓耳粉就辣辣地, 但係個口感幾煙韌, 出面比較少餐廳有得食
老實講, 以尖沙咀酒吧黎講, 想同朋友坐底食個飯飲杯野, 呢到真係超曬班, 野食又好食, Cocktail又有特式, 氣氛又好, 絕對值得下次再黎!