Happy Friday放工後🎉,同事帶我嚟這間餐廳食飯,因為食完放便我哋shopping~🤭,餐廳以工業風設計帶點玩味,氣氛感很好,好適合放工後聚餐舒壓~🥑牛油果蟹肉沙律塔以蟹肉及牛油果蓉製成嘅圓形沙律塔,口感Creamy,味道清新,很健康的頭盤。🍋熱檸水雖然係簡單的熱檸水,但賣相顯心思。🍕馬嘉烈特女皇自家製手工薄餅自家製手工Pizza,即點即焗熱辣辣,長方形狀嘅Pizza材料好豐富,薄餅上邊有Buffalo cheese、羅勒葉、車厘茄,中間部份烤焗得比較軟熟,外皮就脆脆哋。🐷自家慢煮豬鞍配菠蘿蓉厚身的豬鞍,外層微微燒焦香✨,肉汁鎖緊在内,十分juice,油脂分佈亦平均,配菠蘿🍍蓉,口感富層次感😋。🥘自家制馬拉盞鮮蟹肉意大利飯Risotto 以馬拉盞及蟹肉烹調,味道濃郁而且很鮮味的一道意大利飯,意大利飯口感亦適中厚滑。

🥑牛油果蟹肉沙律塔

🍋熱檸水
雖然係簡單的熱檸水,但賣相顯心思。

🍕馬嘉烈特女皇自家製手工薄餅

🐷自家慢煮豬鞍配菠蘿蓉