2025-01-17 186 瀏覽
水準依然之《泰國婆》今日再戰呢間位有特色、啱打卡嘅泰國餐廳,水準依然👍🏻,泰式南京椰汁雞湯:椰香味濃 ,酸酸辣辣,配料亦十足,雞肉、細蕃茄、草菇,非常之開胃😊,泰式四拼盤(蝦餅、魚餅、春捲、雞翼):除咗雞翼係兩隻之外,其餘食物都有四件,份量足夠,即煎即炸👍🏻,廚房控制拼盤嘢食嘅煎炸程度控制得相當適中😋,生蝦刺身:有水準,生蝦大大隻,青醬汁酸酸辣辣,食生蝦之前點少少汁,會有唔同嘅味道架😉,泰式黃咖哩牛腩配薄餅:香濃但唔辣,亦配有少少椰香嘅咖哩味,配撘薄餅食非常合適,牛腩方面軟淋淋,最正係牛腩完全冇筋👍🏻,原個椰青 & 芒果沙冰:朋友飲椰青,我都偷偷地試咗幾啖🙈,清甜爽口,係一餐食咗咁濃鬱味道嘅泰國餐後,飲返個椰青,可以話係唔錯用黎中和味覺嘅選擇;而本人則選擇咗 打卡非常合適嘅芒果沙冰。芒果味雖然未必好濃烈,但係沙冰份量十足,淨係睇外相已經贏咗一半🤣啱曬喜歡凍冰冰嘢飲嘅我😉,總結:餐廳出餐速度非常快,今次都係👍🏻,而且每一樣嘢食都好明顯係即煎即炸,真係唔錯,坐位門面及餐廳環境亦都非常舒服,令人彷彿置身於泰國當中,忘記咗生活嘅壓力😇。
水準依然之《泰國婆》
今日再戰呢間位有特色、啱打卡嘅泰國餐廳,水準依然👍🏻,

泰式南京椰汁雞湯:

泰式四拼盤(蝦餅、魚餅、春捲、雞翼):

生蝦刺身

泰式黃咖哩牛腩配薄餅: