2019-07-08 271 瀏覽
當日係補祝家人生日,4個人都好耐無去過雲來軒,一於睇吓過咗幾年後水準是否依舊。去到之後,加茶執枱的姐姐好殷勤,但覺得環境好似舊咗啲,講到底食物最緊要,我哋叫咗一個湯加五個餸。個例湯係烏雞冬瓜紅蘿蔔瑤柱螺頭,好好飲,幾濃,食唔出味精。金磚豆腐熱辣辣,外脆內軟,果然係招牌菜🙌🙌窩粑海斑球,米通好鬆脆,魚係炸的,外層有一啲酸酸甜甜嘅汁好屬於清新型,食到魚嘅鮮味🤩水芙蓉蒸明蝦球咁多年來水準依然,蛋白超級滑,蝦好爽,送飯一流👍新會陳皮香酥骨,我個人非常滿意呢道菜,唔油膩,好鬆化,炸粉又唔會太厚,有一少少陳皮伴住好香,可以多啲陳皮就好,就咁食啲肉已經好好食,我連醬都唔記得咗點🤟最後係話梅雞,用個鐵缽上,夠晒熱,味道不過不失,有啲失望,個汁食唔到梅味,好似冇乜特色。
個例湯係烏雞冬瓜紅蘿蔔瑤柱螺頭,好好飲,幾濃,食唔出味精。
金磚豆腐熱辣辣,外脆內軟,果然係招牌菜🙌🙌
2019-06-17