2017-01-03
幾個月前要食過一次康瑞 係舊店都打左篇食評 係舊店鋪頭雖然好細但係食落都真係好驚喜 芋圓好好味 於是今次食完晚飯特登係旺角搭車過嚟諗住試下會唔會有咩突破📍📍鋪頭比以前既大 寬敞🙆🏻 座位數目多咗一倍⚖️ 坐落明顯比以前舒服既😚個日大約9點左右到 人都算多 但就唔算等得太耐位 5分鐘時間已經可以入座⏱ 安排得幾清晰 所以大家係出面都幾有耐心咁等😚餐牌同之前好似冇變 都係有咁多款既簡 我地簡咗1, 3, 9 三款都係簡凍既😚 天氣凍食凍都係好正 芋圓我覺得食凍係爽同正既💕1: 特式仙草 我地覺得配搭唔錯 仙草質素高😚3: 雪耳甜 又爽口 桂棗都幾甘甜👍🏻 配搭埋我地覺得幾清新❤️ 冰冰涼涼既感覺 我個人最推崇哩款🙆🏻 但朋友就覺得比較甜😂9: 酒釀桂花 特別得黎幾夠酒味 有蛋花灑係上面 桂花淡淡清香💁🏻 不過我覺得酒味太重不過三人總結 芋圓同舊店相比 冇咁彈牙 口感同之前差咗d 朋友話應該係配方改咗或者粉既份量唔同咗 所以令口感冇咁有咬口🤔不過我覺得都仲幾好味 可以再試 以哩個價錢係香港食芋圓😚 質素又唔差既 康瑞係可以多試既 不過會期望下次更好😬😬