今日介紹嘅依間日式餐廳一直係我嘅飯堂,每逢週末總會食一次,事關餐廳定價合理﹑親民之餘餐點又高質。.依份三文魚腩刺身魚腩口感嫩滑﹑肥美,厚切令到每一啖都食得滿足。魚肉上面嘅脂肪層比例剛好,食到三文魚腩應有嘅魚油感,又不至於過份肥膩。除咗油脂滿分,依份三文魚腩最吸引嘅係魚鮮味突出,重口味嘅我每次都忍唔住搵一舊刺身唔沾醬油享用,原汁原味咁等三文魚應有嘅味道係口腔慢慢揮發。.而且最重要嘅係,我每次到訪都會嗌佢黎食,無一次係食到稍微唔新鮮、失準嘅刺身,每碟刺身都係色澤橙紅、穩定發揮嘅好味道~.❍ 用餐提示餐廳人流較多,試過晚市8:45pm到訪都要等足20分鐘~唔想等位就建議避開6:30-8:30pm繁忙時間,或者預早幾日打黎預約好先。餐廳設計係和風裝潢,橙木色系配精緻裝飾,非透明嘅間板令到即使同隔離枱距離較近都依然私隱度十足,適合家庭、朋友聚餐,沙田店仲有塌塌米添~.❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫三文魚腩刺身 ($78/6片)餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡♡推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡

❍ 用餐提示
❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
三文魚腩刺身 ($78/6片)
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡