一直保持高質嘅日式創意卷物餐廳~🍣 同男朋友幾年前已經食開古今嘅觀塘同銅鑼灣店 質素有保證!今次第一次試荃灣千色匯分店 食材依然都係咁新鮮 好食 推介~❤️• 七品刺身拼盤 🐟 4.4/5刺身拼盤有三文魚、吞拿魚、海膽、油甘魚、劍魚腩、帶子、赤貝 睇相都知刺身極厚切 夠新鮮 海膽分量夠多 有3大舊 壽司舖食海膽最驚食到腥味 呢到就冇呢個問題 配埋紫菜食OK嘅 整體質素唔錯• 金龍卷(三文魚、炸蝦、芝士) 🍤 4.5/5金龍卷一直係我認為古今嘅NO.1👑 三文魚炸蝦芝士再加沙律醬同紫菜 呢個配搭基本上冇得輸 食三文魚嘅朋友一定要試下~ • 辣妹(辣味吞拿魚、炸蝦、芝士)🧀 4.5/5辣妹同金龍卷唯一唔同就係上面嘅魚變咗做辣味吞拿魚 都係我地必叫之一 只有極輕微辣味 唔食辣嘅朋友放心叫都得 • 富士山(蟹柳、鰻魚、牛油果、脆片)🗻 3.8/5滿滿嘅蟹柳堆到好似富士山咁樣 主要係靠沙律醬嘅味 同蟹柳口感carry成個卷 唔錯但未去到必叫• 清酒煮蜆 🍶 4.3/5有驚喜嘅清酒煮蜆 湯底落咗超級多牛油 好香牛油味 好肥LOL 蜆嘅份量唔少 冇沙 唔會甩曬殻 夠肥總結:質素夠穩定 亂叫都唔會中伏😚

• 七品刺身拼盤 🐟 4.4/5

• 金龍卷(三文魚、炸蝦、芝士) 🍤 4.5/5

• 辣妹(辣味吞拿魚、炸蝦、芝士)🧀 4.5/5

• 富士山(蟹柳、鰻魚、牛油果、脆片)🗻 3.8/5

• 清酒煮蜆 🍶 4.3/5

總結:質素夠穩定 亂叫都唔會中伏😚👍🏻 千色匯分店質素幾好 上菜快 食材新鮮 開心滿足嘅一餐 4.4/5

📍古今二
荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3013號舖