2022-09-05 89 瀏覽
💛 東涌隱世美食 ·大頭蝦南風海鮮酒家#隱世小店 #東涌 #大頭蝦南風海鮮酒家呢間餐廳係朋友介紹我去食🤣小妹夜晚八點幾入去食嗰陣,已經坐滿左人。本身想叫燒腩仔🥲但係嗰陣已經賣曬 聽朋友講佢啲燒味好出色🤫📋小妺今次就叫咗一個 [ 巴蜀川味烤魚-原條鉗魚]+[ 半隻沙薑雞]+[蝦醬炒通菜]💁🏻‍♀️可以揀咗室外或者室內,咁第大熱天就梗係揀咗坐入邊🤣佢冷氣開到好足唔使驚熱🙈🔅 巴蜀川味烤魚-原條鉗魚 揀咗鉗魚係因為鉗魚本身冇咁多骨,肉又厚身啲,又唔係好鞋💕佢攞個烤魚上嚟嗰陣魚,是方型淺底嘅盤。開住個火爐,魚湯開始慢慢煮滾,散發出麻香辣嘅味道,真係令人垂涎三尺!加咗好多唔同辣椒,泡椒,花椒,八角等🤤令魚唔會好腥。除左魚之外,重加左大量洋葱、芽菜同一啲豆卜可以吃。豆卜浸落啲湯到好入味🤩吸滿晒啲湯汁 好正🔅 沙薑雞 皮滑肉嫩 好多汁 無肥膏 雞肉好入味 (強烈推介)🔅 蝦醬炒通菜 炒得好有鑊氣 通菜食落去仲好爽口💘 有BB櫈提供 ⚠️大排檔餐廳格局 但室內應該重新裝修過 好乾淨 位置闊落💰 巴蜀川味烤魚($258)+半隻沙薑雞($118)+蝦醬炒通菜($68) 合供444元 人均消費大約 12
💛 東涌隱世美食 ·大頭蝦南風海鮮酒家
#隱世小店 #東涌 #大頭蝦南風海鮮酒家

🔅 巴蜀川味烤魚-原條鉗魚
揀咗鉗魚係因為鉗魚本身冇咁多骨,肉又厚身啲,又唔係好鞋💕

🔅 蝦醬炒通菜 炒得好有鑊氣 通菜食落去仲好爽口

💘 有BB櫈提供

⚠️大排檔餐廳格局 但室內應該重新裝修過 好乾淨 位置闊落

人均消費大約 120元

📍 東涌黃泥屋村2號地下 (港鐵東涌站A出口,逸東邨居逸樓對面)
2022-08-04