2017-11-20
本身呢我係未食過永年士多 但只係網上見過啲人話幾好味咁架咋咁平時出開尖沙咀發士有個門口位有排隊唔知食乜有次有偷食過但都睇唔到咩黎 跟住後尾原來係新開咗間永年士多咁我都想試一次架喇 因為見咁多人排 不過呢 尖沙咀叫做好食少少都好多人等位其實 間間餐廳都要排 假期係好多人食飯呀真係餐牌好清楚咁寫咗有咩麵可以配啲咩嘢食 咁我比佢個新出既流心蛋吸引住咗 所我係點咗碗有流心蛋既之後又見到有個多士 又屎忽痕叫埋個多士食 所以我係食咗六十五蚊既咁我叫咗碗墨魚大腸流心蛋幼麵既 隻蛋比較熟 得返好少流心 熟咗啲啦而墨魚比較淡味喎呢到 跟住啲大腸就比較難咬得開 我咬咗好多先吞重點係湯底 好重麻油味呀 好似食緊公仔麵既感覺 麻油係落得好多 但麵質唔錯 都幾爽口好味 跟住仲有一個係生根大腸魷魚配油麵 佢呢碗既麻油味比我個碗仲要勁 唔知係咪呢間野既風格啦 但我覺得落得太多麻油味啦成碗麻油味 冇其他味喇 但油麵都係幾好味 爽口既 生根就一般般 魷魚都唔錯 口感幾好 都爽既 大腸都係靭啲但可以接受加多埋杯嘢飲就五十二蚊啦 呢碗麵13蚊兩件士多仔 味道一般 唔算好味 但見佢即時整都叫有加分既抺茶紅豆冰 反而幾好飲喎
咁平時出開尖沙咀發士有個門口位有排隊唔知食乜
有次有偷食過但都睇唔到咩黎 跟住後尾原來係新開咗間永年士多
咁我都想試一次架喇 因為見咁多人排 不過呢 尖沙咀叫做好食少少都好多人等位其實 間間餐廳都要排 假期係好多人食飯呀真係 餐牌好清楚咁寫咗有咩麵可以配啲咩嘢食 咁我比佢個新出既流心蛋吸引住咗 所我係點咗碗有流心蛋既
之後又見到有個多士 又屎忽痕叫埋個多士食 所以我係食咗六十五蚊既 咁我叫咗碗墨魚大腸流心蛋幼麵既 隻蛋比較熟 得返好少流心 熟咗啲啦
成碗麻油味 冇其他味喇 但油麵都係幾好味 爽口既
加多埋杯嘢飲就五十二蚊啦 呢碗麵
咁我地就揀咗個窗口位坐既 望街 隔離都唔會有人拎住盤野係我地後面經過
所以我覺得呢位都幾好坐呀其實 又唔會有人騷擾到你 又望到出面街啲人
仲見到對面間野好多人排隊 感覺唔錯 不過間野係比較迫既
但係37蚊碗三餸麵同埋餸唔多之下我覺得係比較貴 但味道我覺得唔錯既都