Yakiniku Kara真係我喺元朗YOHO mix嘅至愛日式燒肉店,已經唔止一次幫襯,次次都好滿足,真係食極都唔會厭! 首先,佢哋嘅招牌「大判燒黑毛和牛西冷」係必點之選!嗰啲油脂分布靚到好似藝術品咁,西冷帶出濃郁嘅牛味,加上職員專業嘅燒烤手法,可以按你要求嘅熟度控制得啱啱好。燒完之後,沾埋生蛋,嗰種蛋香同牛味夾埋一齊,入口即化,真係超級滿足! 另外,我今次仲試咗幾款牛肉,其中黑毛和牛腹前小扒係我嘅另一個必點推介!佢嘅油花分布均勻,霜降粉嫩,厚切設計令到燒完之後表皮脆而內裡仍然多汁。一啖咬落去,肉汁喺口腔爆發,再配埋生菜,清新同濃郁撞擊嘅感覺,絕對令人回味無窮! 除此之外,黑毛和牛特上嫩肩里肉同黑毛和牛上嫩肩里肉都冇令我失望。霜降程度高,入口即溶嘅牛脂香味,瞬間喺口腔爆開,超級滿足! 今次仲試咗加泡菜,令整體口感更加豐富。而家仲有啤酒買一送一優惠,冰凍啤酒配燒肉,簡直係天作之合!最後食完仲有甜品送,比佢哋嘅細心服務加分!