2015-10-02
我好肯定如果唔係貪方便,我無可能會揀呢間茶餐廳!(雖然我知呢啲質素既周街都係)😁因家住曉麗苑,而當中只有兩間茶餐廳可供選擇,呢間已經係比較good 既一間。以前媽媽要返工無時間煮飯,連夜晚果餐都會幫襯,而家prefer 食住家飯。雖然食物種類都算繁多(冬天重會有一人邊爐同羊腩煲),味道亦不過不失!不過呢個早餐會唔會求其左d d?縱然叫既野全部有齊響呢隻碟度,但係好似每一樣野都各顧各地排開,完全無heart ❤️! 魚柳細得可憐兼炸左一段時間,查實太陽旦同餐肉俾多塊都不為過丫!又是但加左丁點粟米粒同半生熟椰菜(等你感覺良好d) 當下覺得頹廢既早餐、其實唸深一層,出面動輒成百蚊既all day breakfast ,大堆頭樣樣有d ,看似物有所值,不過呢個包埋野飲先三十蚊既早餐,又似乎盡晒佢既義務同責任!