2023-08-03
是日同媽媽慶生🥳同親友一齊去咗呢個沉浸式中菜體驗空間「䭘」😆晚餐一共有八道菜,聽聞係個時宋朝名人鍾意嘅古菜黎💖每道菜都會有聲音導航介紹,仲有360度投影動畫牆圍繞住我地,一次過滿足哂視覺、聽覺、味覺,成個感覺好藝術~ 最緊要係媽媽同親友都打卡打得好開心🤩呢道菜叫「蟹釀橙」,出場時「仙氣逼人」😎鮮橙入面包住大閘蟹蟹粉、花蟹蟹肉同橙肉,配上法包,鮮甜嘅蟹肉好加分👍🏻呢道叫「二十年陳花雕海上鮮」~兩斤半重嘅東星斑用花雕酒蒸,配上蓮子同脆米,聞落好有酒香,東星斑都夠哂鮮味💯另一道菜「蘇軾慢煮東坡肉」,東坡肉軟淋淋 ,最岩送飯🍚有個迷你白飯仔跟埋架🥰好cuteee之後呢個「燻烤全鵝」,隻鵝皮脆肉嫩~肉質夠軟滑~相當入味👍🏻而我自己都幾鍾意佢陣煙燻味😊仲有呢道「禎州鰒魚油潑魚兒」,椒鹽大鮑魚再加上自家製嘅魚麵~煙煙韌韌~口感爽口彈牙✨都幾惹味😋呢間房係一定要預先訂位架!我同親友一共8人,媽媽同親友都好滿意😆每人$1,299~ 食左兩個幾鐘~雖然唔係話好平,但我覺得絕對值得😇唔想慶生又係一式一樣去傳統中式酒樓,偶爾去下呢種特式中菜餐廳都幾好💖菜式又有樣有味~雖然話係餐廳,但好似去左睇場藝術表演咁🤣🤣
呢道菜叫「蟹釀橙」,出場時「仙氣逼人」😎
呢間房係一定要預先訂位架!我同親友一共8人,媽媽同親友都好滿意😆每人$1,299~ 食左兩個幾鐘~雖然唔係話好平,但我覺得絕對值得😇唔想慶生又係一式一樣去傳統中式酒樓,偶爾去下呢種特式中菜餐廳都幾好💖菜式又有樣有味~雖然話係餐廳,但好似去左睇場藝術表演咁🤣🤣🤣