2011-08-03
同中學好友去大圍食飯.大家都係窮人, 只好揀啲茶餐廳.這間雖然是茶餐廳, 但卻比較乾淨, 有軟座, 坐得舒服, 環境也不錯, 所以就揀左呢間。入到去啲阿姐都好有禮貎, 又介紹啲魚呀俾我地食.而最後我地揀左海鮮煲同椒鹽肉排.個肉排好快到, 應該係一早煮好, 整返熱俾我地食的, 因為完全冇鑊氣. 不過都好彩未至於食都啲蒸餸味, 算啦, 咁我就隻眼開隻眼閉.啲味都ok的, 咪普通肉排咁既味.而個海鮮煲就真係失望了, 因為完全冇味, 淡到不能, 雖然宜家提倡健康飲食, 但你起碼豉油都加兩滴啦.本來我地都想做個健康飲食大使, 但最後實在係頂唔順淡而無味,(大佬, 你真沙律都有沙律醬味啦), 決定出手叫侍應先生攞啲豉油同辣醬自己加.值得一讚係個例湯, 真材實料, 冇咪精架!賣單兩個人94, 都ok la, 但真係普通到我好辛苦先諗起點樣形容佢啲味好!hea 食的話這裡都是一個不錯的選擇
大家都係窮人, 只好揀啲茶餐廳.
入到去啲阿姐都好有禮貎, 又介紹啲魚呀俾我地食.
而最後我地揀左海鮮煲同椒鹽肉排.
啲味都ok的, 咪普通肉排咁既味.
值得一讚係個例湯, 真材實料, 冇咪精架!
hea 食的話這裡都是一個不錯的選擇