2021-10-14
先講解下點解會去食先。最近阿媽喺度睇緊大陸劇,套劇叫做小娘惹。見佢入面煮嗰啲娘惹菜好似好出色,所以就諗起成日見到嘅呢一間餐廳😂——————————————————————————睇返原來娘惹菜係馬拉野(唔知啱唔啱架下😂),我同埋原來已經有好多年歷史。睇幅圖見到啲女士着到咁,應該都真係有返咁上下歷史🤫——————————————————————————簡潔嘅Menu😜——————————————————————————星洲魚丸拼魚角滲滲喇沙👍🏻味道唔錯嘅。不過以喇沙湯來講,好似少咗啲花生味。魚蛋好彈牙,唔錯唔錯👍🏻👍🏻——————————————————————————馬來豉油豬扒飯(配藍椰漿飯)椰漿飯超級好食呀🤤🤤🤤不過個飯就濕得滯,如果唔係個口感一定會更加好👍🏻塊豬扒大大塊,佢個豉油汁的確令個飯生色不少👍🏻——————————————————————————香茅雞翼同埋香茅骨。雞翼OK嘅,多汁又嫩滑。個香茅骨就一般般,因為太乾身,可能係我本身鍾意食肥啲😂——————————————————————————檳城桔子酸梅特飲。呢杯熱飲唔錯,飲落去喉嚨都幾舒服👍🏻—————————————
簡潔嘅Menu😜
星洲魚丸拼魚角滲滲喇沙👍🏻
味道唔錯嘅。不過以喇沙湯來講,好似少咗啲花生味。
魚蛋好彈牙,唔錯唔錯👍🏻👍🏻
——————————————————————————
馬來豉油豬扒飯(配藍椰漿飯)
塊豬扒大大塊,佢個豉油汁的確令個飯生色不少👍🏻
——————————————————————————
香茅雞翼同埋香茅骨。
雞翼OK嘅,多汁又嫩滑。
個香茅骨就一般般,因為太乾身,可能係我本身鍾意食肥啲😂
——————————————————————————
檳城桔子酸梅特飲。
呢杯熱飲唔錯,飲落去喉嚨都幾舒服👍🏻
——————————————————————————
最後埋單都係$121,個人覺得幾抵食。已馬鞍山呢個美食沙漠嘅地方來講,呢間我覺得唔錯㗎,有興趣嘅都嚟試吓啦❤️