2023-01-05
有人話沙田又好靚嘅燒肉,我都唔信,地點仲係要喺沙田圍,勁好奇到底有乜好。介紹個位係有信心嘅推介姐,當然得個信字,去到屋村,更加覺得好大驚喜,然之後入到餐廳,餐廳仲要有飛船送餐。最吸引嘅當然係宮崎和牛套餐,然後可以選擇你自己喜歡嘅肉類,仲有其他豬肉同雞肉,再加上蔬菜,唯一唔好嘅係冇乜甜品選擇。其中一個餐係貪心者最愛,有A5 和牛肉眼蓋 ,A4 和牛肩肉 ,A4 和牛三角腩,三種肉,講真,一定會有你愛嘅好味,我自己個人鍾意三角腩,直頭要食多一碟。宮崎 A5 和牛西冷,有勁大塊和牛,而且好靚,和牛油份當然強,但唔會係好油。個餐仲有飯同湯,提議如果你講究嘅話一定要食紫菜蛋飯,真係好好食,對面一男一女可能後生,食完一個餐仲要加多碗飯,我好想食但都真係要休戰。日本雞爽肉就真係我好愛嘅項目,好鬼彈牙而且佢有調過味道,雞爽肉絕對係你不能錯過嘅項目之一。另外佢嘅蔬菜全部都有加上調味,唔係淨係簡單番薯或者粟米,大部份嘅蔬菜類都食得燒。另外佢嘅醬汁同調味都好充足,大家記得要加啲燒肉汁。個人覺得佢個店真係幾好,如果你有細路仔應該會幾開心,全間店舖嘅裝修都非常有心思,特別係嗰啲可以送餐嘅火車,有得玩又有得食,一
另外佢嘅醬汁同調味都好充足,大家記得要加啲燒肉汁。
個人覺得佢個店真係幾好,如果你有細路仔應該會幾開心,全間店舖嘅裝修都非常有心思,特別係嗰啲可以送餐嘅火車,有得玩又有得食,一定推薦。
然後我就知道點解佢要開喺屋村,真係好啱一家大細食吓燒肉咁,又平又靚,不過要留意,啱啱時間可能要等吓位。