2023-07-17
新城市廣場又有新餐廳喇!呢間curry kingdom 一間係新派咖喱餐廳,亦都係香港首家與新加坡知名百年醬料品牌 Amocan 聯手合作研發同提供泰國、新加坡、 印度同埋日本四國咖喱。相當之有特色🤩四款咖喱,每款辣度不同,有五種辣度可以選擇,辣同唔辣任君選擇!雞扒沙律$108係印尼出名嘅gado gado沙律,花生醬汁香濃,雞扒大大件,配料仲有雞蛋同埋豆卜同埋沙律菜。印度神牛(印度咖喱)$178牛肉大概七成熟,軟硬適中恰到好處配上由多種香料組成香味濃郁嘅印度咖喱,再配上滑蛋,入口順滑。串燒套餐(6串)$138自選嘅六款串燒,配上兩種唔同口味嘅咖喱,非常惹味!我就揀咗豚肉波板糖、豬頸肉串、雞軟骨肉棒、雞肉串、燒秋葵同埋燒茄子,其中最鍾意豚肉波板糖,厚切得來肥瘦適中,配上咖喱汁口味更有層次。黃邦邦菊花味梳打,清爽解辣又refresh!!綠邦邦青檸梳打入邊配上薄荷葉,同樣都係清爽解渴之選~由即日起至 8月31日期間,顧客凡惠顧「咖喱邦」,即可以半價優惠品嚐各款特色飲品。另外,「咖喱邦」亦將於此期間發出港幣 30元現金券咖喱邦地址:沙田正街 18 號新城市廣場 1 期 7 樓 703A 號舖
雞扒沙律$108
印度神牛(印度咖喱)$178
串燒套餐(6串)$138
黃邦邦
菊花味梳打,清爽解辣又refresh!!
綠邦邦
青檸梳打入邊配上薄荷葉,同樣都係清爽解渴之選~
咖喱邦