2024-07-09
自從新冠肺炎疫情以來,我在今年3月20日才出關,即係可以外出食飯了,因為家中有個90歲嘅長者,之前唔敢出去食飯,係因為擔心惹上新冠肺炎傳染了他就會令他喪命,最終我喺3月11日中招了,我打的是二價疫苗,他打的是XBB疫苗,可能XBB有效,同住一起,爸爸也沒有被感染。捱咗咁耐,要出嚟食返餐好嘅,唔想去咁遠,約咗喺白石角住嘅好友嚟呢間coffeeshop食自助午餐,款式又多,大多數食物都好食!我哋每人食咗五條燒新鮮白蘆筍,因為係名貴嘢!燒羊架和燒牛肉還有燒雞都好食!魚生我只喜歡三文魚魚生和甜蝦。車仔麵個湯底同啲麵都靚,自製魚皮餃都好食,但係豬皮魚蛋魷魚就麻麻。Virgin sangria麻麻。長腳蟹、扇貝、青口、白灼蝦都好味,特別係白灼蝦。其他未有機會試就已經飽了,餐飲每人叫了一杯熱咖啡,味道唔夠星巴克好飲,但係都OK。服務員收碟收得好快,方便隨時添食!每位$525,由中午12點開始,直至下午2:30,抵食!而且環境很好,雖然聽到很多聲音,但不覺得嘈雜,也偷聽不到鄰枱的說話。
Virgin sangria麻麻。
長腳蟹、扇貝、青口、白灼蝦都好味,特別係白灼蝦。
服務員收碟收得好快,方便隨時添食!