2024-12-08
首先因為生日月ℕ𝕆𝕍慶祝晚餐排滿了,朋友唯有安排午市和我聚聚啦💖,我就返佢去沙田附近去這間有些日系感覺既西餐廳😋首先叫了🍄🟫忌廉黑松露野菌湯🥣及酥皮忌廉龍蝦湯🦞,香濃得有高級餐廳水準,再來兩份頭盤意式香草雞翼及雞軟骨肉丸🧆,雞翼的香草味好fresh🍗,而肉丸則沒什麼特別,驚喜既係主菜那個冬陰功雜錦海鮮薄餅🍕,之前未食過冬陰功可以做薄餅,今次食落原來非常之配合海鮮味🐙,下次嚟要再試呢😍而另一款主菜檸檬忌廉香草煙三文魚手工意粉🍝則很Creamy惹味😋😋😋甜品是開心果蛋糕🥧,最初還以為是將開心果混和忌廉而焗製的,但原來是開心果粒灑上蛋糕面,不過與焦糖泡沫咖啡☕很配搭呢💖。反而餐後那杯雜錦水果茶🫖,則因為我們沒有加糖而有點果皮澀味,但我們仍堅持不加糖飲,享受純天然感覺,so fresh🍀