2023-07-19
📌台灣過江龍 配料好食嘅手搖店🧋今次試咗喺沙田新城市廣場新開張嘅呢間過江龍手搖店😙我個人覺得味道幾好 幾鍾意佢哋店舖嘅配料👍🏻可以一讚嘅係佢哋店舖都有唔少佢哋以配搭咗嘅飲品款式比客人揀 而大部份嘅款式都好符合香港人嘅選擇~🧋Boba奶茶呢個係舖頭款式之一 幾鍾意佢哋嘅白珍珠 好煙靭而且唔會好甜 另外就有彩虹芋圓😍食到芋頭嘅香味 最後就仲有好多嘅西米😂 因為我自己選擇走甜關係 只係用啲配料原先🈷️嘅甜味帶出茶底香味就岩岩好啦~不過甜度選擇好個人~大家可以跟返自己一向選擇喜好🙆🏻♀️🫧飲品Order:Boba奶茶🥛走甜少冰🧋配料:🌕🌕🌕🌕🌑🧋茶底:🌕🌕🌕🌑🌑🧋奶香味:🌕🌕🌕🌑🌑最後想講講我幾日內幫襯咗佢地兩次🤣因為都真係幾好飲而且白珍珠奶茶好難搵到🥲我第一次去佢哋店舖落單嘅職員態度幾好 都覺得飲品唔錯之下 我隔日再去幫襯 但係第二次幫襯嘅時候 職員比較冇禮貌 所以店舖都要可以留意下~📍 料杯杯 地址:沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓156號舖
🧋Boba奶茶
不過甜度選擇好個人~大家可以跟返自己一向選擇喜好🙆🏻♀️