2024-03-12
早排係沙田行街,心思思想搵間茶飲店買杯嘢飲,但好似都係差唔多,望下openrice就發現到呢間叫「料杯杯」嘅茶飲店!好搞笑,睇完先知原來佢係我最愛吃甜品牌子「鮮芋仙」嘅姊妹茶飲店嚟㗎,諗都唔諗就即刻行去買啦!去到見到間店嘅門面一啲都唔大,仲以為有得堂食(因為太鍾意食鮮芋仙)。咁揀下有咩飲先!我哋就揀咗3杯嘢飲!🩷黑糖紫芋冰呢杯係我揀嘅,很愛芋頭嘅我,要揀返杯紫芋先啱口甜,入口完完全全唔係冰,係非常足料,滿口都係芋頭❤️❤️❤️上面仲配咗一球雪糕同有小芋圓粒粒,真係飲完等於食咗個飯咁,勁滿足!❤️冬瓜檸檬朋友話之前啱啱食飽,要消下濟,佢杯冬瓜茶好香味,配埋檸檬酸酸甜甜好正!🧡仙蜜奶茶呢杯係另一位朋友,佢就表示呢杯奶茶好好飲,味道唔會太奶味,亦都唔會過份偏甜!整體來講,呢間係一間好意外嘅茶飲店,我好欣賞佢嘅芋頭同小芋圓,有機會會再去買!環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️口味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價格:⭐️⭐️⭐️⭐️
🩷黑糖紫芋冰
❤️冬瓜檸檬