2013-12-26 353 瀏覽
只能用一個字形容呢間嘢,差╰_╯而家早晚温差大,夜晚特别寒,入到呢間燒扒屋, 唔期望你會馬上遞上杯熱茶,但都可以喺落單後要求整杯熱茶飲吓呱???一入到去,d侍應好似唔想做咁,個個乸口乸面,叫極都聽唔到咁...终於有一個肯過嚟。點知?唔知係個女侍應新嚟,定係餐廳規定.....我哋落完單後話想要3杯熱茶先,講咗3次,個侍應都好似好迷網咁!? 之後,突然遞上3杯熱奶茶???咁奇怪嘅?點會未食飯就叫茶,仲係3個一樣奶茶??咁我哋當然退貨啦,於是嚟料啦!個侍應退番3杯嘢去水吧,馬上比個呀嬸破口大駡,...乜乜要問清楚呀? 呢度只有餐飲...乜乜咁要每杯另收費等等...大大聲愈鬧愈惡,同時雙眼啤住我哋,成個老板娘咁!!當時真係想即刻離開,但唔想食餐飯都咁唔開心啦,算!之後都搞咗10分鐘至遞上熱茶,但見個女侍應就頭都耷哂!惨!叫咗2個是日晚餐:焗海鮮飯$37連熱飲* 焗海鮮飯好夠熱,但冇乜料,只見少量鱿魚+越南鲶魚柳,味道好淡, 又唔夠汁, 愈食愈乾。另外西冷牛扒司華力腸配沙律$62連熱飲*雖然牛扒冇梳打味,但超细嚿,牛扒只係配角,2條司華力腸就似大主角,凈食2條腸都飽。冇諗過沙律入面冇薯仔,只係大
只能用一個字形容呢間嘢,差╰_╯

一入到去,d侍應好似唔想做咁,個個乸口乸面,叫極都聽唔到咁
...终於有一個肯過嚟。
之後,突然遞上3杯熱奶茶???
咁奇怪嘅?點會未食飯就叫茶,仲係3個一樣奶茶??
,但唔想食餐飯都咁唔開心啦,算!

之後都搞咗10分鐘至遞上熱茶,但見個女侍應就頭都耷哂!惨!

叫咗2個是日晚餐:焗海鮮飯$37連熱飲
另外西冷牛扒司華力腸配沙律$62連熱飲
*雖然牛扒冇梳打味,但超细嚿
,牛扒只係配角,2條司華力腸就似大主角,凈食2條腸都飽。
冇諗過沙律入面冇薯仔,只係大量雪梨+少少罐頭雜果,無他....d薯仔仲貴過雪梨。
***仲有,呢度d餐係冇跟餐湯同麵包。
~因爲一路食一路嬲,冇諗住寫OpenRice ,所以冇影相,但到最後叫飲品,忍唔住啦!

篤完杯熱檸檬茶,拎走d檸檬後, 嘩!睇到個杯完全係上手飲完冇洗過,好污漕好多漬, 就咁拎嚟冲檸檬茶比我飲???我仲飲咗1啖,真係火都嚟呀!!
另外2杯係凍咖啡,所以就睇唔到有冇事啦!
最後可以證實個水吧惡呀嬸=老板娘,因爲我哋仲有幾啖就食完時,佢已經行出嚟收嘢,仲叫我哋拎開d電話,因四人檯仲有一個空位比人客坐喎!真犀利

* 呢間餐廳地方已經唔大,檯同檯之間又窄,個個都要搭檯坐,價錢完全唔係平,冇服務加上個惡老板娘,真係貼錢買難受
,咁仲點會再嚟呀?
Sent from Yahoo Mail on Android

題外話/補充資料: 一入去餐廳時,想問吓個男侍應,係咪好似隔離八號花園餐廳一樣,食滿$100有泊車優惠?點知,叫咗3、4次,佢至肯行過嚟兼黑口黑面,話要食夠$200喎! 其實,做服務業做得唔開心,大可以轉工啦!何必要客人受氣呢?
2013-12-05