2022-10-10
原本想食崩沙腩同埋金牌牛三寶,我地兩點未夠就去到,點知都話賣晒,都真係估佢唔到咁好賣!唯有叫其他試下啦~五香牛腩河加凍檸蜜五香牛腩就算外賣拎到返去食都幾夠味,河粉索晒啲汁,有香濃牛腩汁味,而且河粉都出奇地幾滑,又唔會碎濕濕咁好難夾,比一般啲河粉店都好食;而牛腩就幾香,無崩沙腩但都唔會太瘦或者好柴,肥瘦度都唔錯,亦都幾軟稔同有一絲絲感覺,整體來講係幾香又幾好食~秋風起就打算叫杯凍檸蜜,貪佢可以假假地都潤下哭,杯野有三片檸檬,蜜糖味都唔會太假,亦都唔算好甜,飲落都幾爽!樂園圓寶丸河有魚蛋、魚片頭、墨丸、豬肉丸同魚皮餃。見到佢啲丸嘅形狀都係不規則,都覺得唔似係機制; 魚蛋專家果然魚蛋最好食,有咬口夠彈牙,又唔會太無魚味;魚皮餃皮都唔會太厚,魚肉味都夠,整體來講都幾滿意!
唯有叫其他試下啦~
五香牛腩河加凍檸蜜
樂園圓寶丸河