2020-05-18
上網睇話元朗天奴豬扒食得下,豬扒好食,今日我又乜乜痕去試下,我第一次食,主要試下係咪真係掂話明豬扒,梗係叫豬扒啦,叫左香茅豬扒煎蛋飯少飯,豉油汁。叫豉油汁係因為我麻麻一pat汁,豉油好似簡約啲,同埋想食真啲塊豬扒凍檸茶,好飲喎,茶膽幾靚,澀得黎回甘夠冰夠凍,檸檬雖然得三塊,但厚身,絕對夠檸主角到,好快到,等左三分鐘左右,我唔知原來有茄子一睇茄子同塊扒,第一個感覺係油淋淋。食落呢,茄子食到成口油,淋patpat咁塊豬扒,全元朗好似都起哂朵....不過,冇肉味!係好淋呀,唔難咬呀,但感覺就係食緊野囉,肉香欠奉,係食到油香only塊扒夠大塊嘅,絕對食得飽。個飯呢,可以,算粒粒分明近距離影,油光充沛埋單$56 凍飲加$3,可能我評得比較嚴,其他人食同一碟飯可能會好評,但食野就係咁,每個人都有唔同口味同準則
主角到,好快到,等左三分鐘左右,我唔知原來有茄子
個飯呢,可以,算粒粒分明
近距離影,油光充沛