2024-09-01 641 瀏覽
聽朋友介紹油麻地呢間高質茶記啲嘢食好食。今日咁啱喺附近所以過嚟試吓。聽聞佢哋道菜「二弄大蝦球」曾經米芝蓮拎過獎。不嬲唔食炸嘢嘅我都決定點黎試吓。仲有佢哋嘅「上湯菜蛋雲吞雞」都好出名。一於試晒。✨米芝蓮二弄大蝦球 跟白飯+中湯 每隻蝦球入邊都包住一隻大蝦🍤肉質爽滑,外層包住類似油炸鬼嘅炸物。但出奇地一啲都唔油膩,好松脆。蝦球有三隻係鹹蛋黃味😍好特別。仲有三隻係我最鍾意嘅千島醬味。六隻我食咗五隻🫢✨上湯菜膽雲吞雞跟米線 雞塊大件嫩滑,雲吞皮薄餡料足。將米線浸落上湯,又忍唔住食咗一碗。✨美國黑椒汁西冷牛扒 跟薯條、餐包、中湯牛扒超大塊,有條腸仔再加一隻煎蛋伴碟有西蘭花🥦蕃茄。每碟餸份量都好足。✨飲品係好立克同利賓納 基本上都係跟參奉送 👏🏻
✨美國黑椒汁西冷牛扒 跟薯條、餐包、中湯
✨飲品係好立克同利賓納 基本上都係跟參奉送 👏🏻
  • 米芝蓮二弄大蝦球