2022-11-22 267 瀏覽
香港都終於開放去旅行✈️身邊好多嘅朋友都會第一時間去日本旅行🇯🇵今次咁啱同朋友傾開,以前去日本啲嘢,傾傾吓搞到好想食拉麵🍜咁我哋就搵咗呢一間尖沙咀好多人食,好多人排隊嘅拉麵舖頭🤓一入到去,你會見到佢嘅裝修風格同日本嘅居酒屋好似🤓打下卡影下相扮自己去咗日本都得😆😆一坐低,服務員都好細心介紹餐牌上唔同嘅選擇,會好清楚邊一款啱自己心水,服務員水準值得稱讚🤓最後我哋叫咗服務員推介嘅 🧀極上芝士蟹皇沾麵 🦀 同埋 🐷豚肉魚介沾麵🐟先上枱嘅 🧀極上芝士蟹皇沾麵 🦀冇諗過芝士嘅香味同埋蟹膏嘅香味係咁夾,但食落口又唔會覺得好肥膩。拉麵底煮得啱啱好,湯底亦都非常之濃郁,做到 嘅效果。真係好好食😆再黎嘅就係🐷豚肉魚介沾麵🐟呢款係呢間拉麵舖頭嘅主打款式,好有信心一定非常之唔錯。魚介湯有好獨特嘅濃郁嘅魚香,加上湯底用咗唔同嘅豬骨豬肉熬製,味道好出。配埋拉麵底嘅日式叉燒,簡直係味覺上嘅一場盛宴❤️總結一下,下次有朋友黎,一定要跟隊再嚟多次😎
香港都終於開放去旅行✈️
身邊好多嘅朋友都會第一時間去日本旅行🇯🇵

今次咁啱同朋友傾開,以前去日本啲嘢,傾傾吓搞到好想食拉麵🍜
咁我哋就搵咗呢一間尖沙咀好多人食,好多人排隊嘅拉麵舖頭🤓

先上枱嘅 🧀極上芝士蟹皇沾麵 🦀
冇諗過芝士嘅香味同埋蟹膏嘅香味係咁夾,但食落口又唔會覺得好肥膩。拉麵底煮得啱啱好,湯底亦都非常之濃郁,做到 [掛麵] 嘅效果。真係好好食😆

再黎嘅就係🐷豚肉魚介沾麵🐟

總結一下,下次有朋友黎,一定要跟隊再嚟多次😎