星期六喺上環lunch time搵嘢食,經過見到呢間出邊有唔少人等緊位,諗住如果要等得耐就唔等,點知一入到去佢話樓上有位,咁就即刻入咗去啦。鋪頭細細但非常之有特色,好多懷舊嘅擺設同裝飾,成間鋪頭非常之有風味,色彩繽紛,勁多打卡位。等食嘢途中絕對唔會悶,因為眼睛好忙碌😂 佢哋播啲歌都非常有趣,雖然係越南鋪頭,但係播嘅係英國歌手嘅歌。Anyway, 個vibe係幾正嘅😌👍🌟 粉 $100佢有分北越同南越,望落北越少食啲,同埋因為🙎鍾意食蒜頭,所以揀左北越嚟試🤭 個侍應上菜時仲會問我哋要唔要青檸同要幾多粒辣椒,跟住幫我哋放埋入碗仔,同埋畀咗一樽仔醬料我哋。🙍‍♀️ 整體嚟講正常, 味道OK,唔係平時食開越南河有九層塔嗰啲味,因為佢係落蔥嘅。牛肉偏熟,但可接受。🙎 原來北越就係咁,的確係唔同平時寫開嘅😅🌟 香茅煮蜆 $130🙍‍♀️ 呢個不得了,真心好食!啲蜆幾大隻,最緊要係新鮮有甜味,重點係索曬啲香茅味,超級好食,大愛❣️🙎 好味😋🌟 法包 $80🙍‍♀️本身鍾意食法包,食之前都好期待。一食就覺得正!佢嘅餡料非常之豐富,成個包唔會話散收收,每一啖都好充實,個包亦都非常之脆,配埋當中嘅厚切扎肉、蔬菜

🌟 粉 $100
🙎 原來北越就係咁,的確係唔同平時寫開嘅😅

🌟 香茅煮蜆 $130
🙎 好味😋

🌟 法包 $80
🙍‍♀️本身鍾意食法包,食之前都好期待。一食就覺得正!佢嘅餡料非常之豐富,成個包唔會話散收收,每一啖都好充實,個包亦都非常之脆,配埋當中嘅厚切扎肉、蔬菜條、仲有蛋,味道好豐富、好夾,口感亦好好,真係好好食😋
🙎 幾好唔錯

鋪頭細細,越南大排檔式嘅格局,但服務都非常到位,侍應會主動同埋收碗碟,又會問吓你覺得的食物點,全程笑笑口好親切咁,走嘅時候又會同你講Have a nice day ;)

整體嚟講,值得encore😋👍
2024-11-05