2021-04-18
Spring Tasting Menu▸ 紫菜法包配法國海鹽牛油▸ 餐前小點 (Parma Ham配芒果)▸ 西班牙紅蝦薄片配鷹嘴豆蓉,薄荷醬▸ 煙燻油浸三文魚配法國魚子醬▸ 法式帶子燴海鮮▸ 法國布藍地脊翼牛扒配蒙彼利埃牛油▸ 馬賽海鮮湯▸ 紅寶朱古力法式千層估唔到係登龍街呢間新開嘅小餐館,可以食到價錢比較親民嘅法國菜🇫🇷 裝修簡約以綠色為主調,令人有種好舒服嘅感覺😌 自家製嘅”紫菜法包”,外脆內軟,加埋海鹽牛油🧈 咸香味更重😋 餐前小點好開胃😊 “西班牙紅蝦薄片” 賣相好靚好精緻😍 加左腐乳同法國芝麻醬嘅鷹嘴豆蓉,仲有橙醋同埋薄荷醬,塗勻佢食味道更有層次更清新😌 “煙燻油浸三文魚” 一上枱打開個蓋就聞到好香嘅煙燻蘋果木味,以52度低溫油封嘅三文魚,肉質好嫩滑帶油香,加埋少少煙燻味同面頭咸香嘅魚子醬,好食😋 “法式帶子燴海鮮” 北海道刺身級帶子肥美肉厚,底下仲有蜆肉青口等海鮮同菇,加上龍蝦油同奶油忌廉,creamy得黎仲好有鮮味😋 “法國布藍地脊翼牛扒” 牛扒肉味都幾濃帶點咬口,旁邊仲有好香嘅黑松露薯蓉😌 “馬賽海鮮湯” 加入左不同魚類同香料製成嘅魚湯,本身味道已好濃郁,再加埋蒜油蛋
▸ 紫菜法包配法國海鹽牛油
▸ 餐前小點 (Parma Ham配芒果)
▸ 西班牙紅蝦薄片配鷹嘴豆蓉,薄荷醬
▸ 煙燻油浸三文魚配法國魚子醬
▸ 法式帶子燴海鮮
▸ 法國布藍地脊翼牛扒配蒙彼利埃牛油
▸ 馬賽海鮮湯
▸ 紅寶朱古力法式千層
估唔到係登龍街呢間新開嘅小餐館,可以食到價錢比較親民嘅法國菜🇫🇷 裝修簡約以綠色為主調,令人有種好舒服嘅感覺😌 自家製嘅”紫菜法包”,外脆內軟,加埋海鹽牛油🧈 咸香味更重😋 餐前小點好開胃😊 “西班牙紅蝦薄片” 賣相好靚好精緻😍 加左腐乳同法國芝麻醬嘅鷹嘴豆蓉,仲有橙醋同埋薄荷醬,塗勻佢食味道更有層次更清新😌 “煙燻油浸三文魚” 一上枱打開個蓋就聞到好香嘅煙燻蘋果木味,以52度低溫油封嘅三文魚,肉質好嫩滑帶油香,加埋少少煙燻味同面頭咸香嘅魚子醬,好食😋 “法式帶子燴海鮮” 北海道刺身級帶子肥美肉厚,底下仲有蜆肉青口等海鮮同菇,加上龍蝦油同奶油忌廉,creamy得黎仲好有鮮味😋 “法國布藍地脊翼牛扒” 牛扒肉味都幾濃帶點咬口,旁邊仲有好香嘅黑松露薯蓉😌 “馬賽海鮮湯” 加入左不同魚類同香料製成嘅魚湯,本身味道已好濃郁,再加埋蒜油蛋黃醬,更重口味😌 幸好裡面嘅魚肉鮮味無被蓋過,鱈魚口感爽嫩,帶微微魚油香☺️ “紅寶朱古力法式千層” 千層酥口感酥脆,朱古力甜而不膩😊