2023-12-09
元朗嘅TERA食梳乎厘好出名,同時亦係一間日式西餐廳,聽聞意粉等主食質素都唔錯。過開嚟元朗附近,正好係中午時間,去食個午餐啦😁😁😊😊🥰🥰宇治抹茶梳乎厘班戟🍰 $138人氣熱賣嘅招牌梳乎厘係由法國藍帶廚師主理,梳乎厘蛋香撲鼻,質地鬆軟,空氣感十足,又可以做到入口即化,味道唔會太甜。抹茶粉同抹茶忌廉醬微甜回甘,整體配合完美,食曬都唔會覺得膩。另外仲有白玉,蕨餅同埋紅豆蓉,令口感層次更為豐富,打卡影相一流😃😃😁😁😘😘😘香煎比目魚墨魚汁燴意大利飯🐟🦑 $138比目魚肉極嫩滑,入口幾乎唔洗咬,已經可以直人口腔,底同面煎得夠香,突顯中間魚肉滑溜, 火喉把握準確,質素可以媲美貴價西餐廳。墨魚汁相當濃郁, 配合有口感嘅意大利飯,好好食呢😛😛😛🥰🥰🥰😜😜😜明太子蟹肉意粉🦀$128明大子醬同蟹肉畀得大方,每一條意粉都掛滿濃厚嘅醬汁,紫菜及蟹籽為整道菜的顏色及口感提升不少🥳🥳🥳🥰🥰😚😚😚估唔到除咗甜品外,主菜同樣出色呢😜😜😜😜😊😊😚😚
宇治抹茶梳乎厘班戟🍰 $138
香煎比目魚墨魚汁燴意大利飯🐟🦑 $138
明太子蟹肉意粉🦀$128
估唔到除咗甜品外,主菜同樣出色呢😜😜😜😜😊😊😚😚