3天前 0 瀏覽
呢間餐廳嘅外觀好有泰式風情,一走進店裡,就感覺自己好似去咗泰國旅行咁。裝修好有心思,吊住彩色嘅氣球,仲有蝴蝶裝飾,牆上嘅海報同舊物都充滿泰式元素,令人感覺好有氛圍。1. 醉貓炒河先講講嗰碟泰式炒粉啦,份量都算可以。粉條炒得乾身,每條粉都均勻咁沾上咗甜甜嘅醬汁。裡面有蝦、雞蛋、豆芽、青豆同埋紅蘿蔔,配料都好豐富。蝦嘅鮮味融入咗炒粉裡面,雞蛋炒得香噴噴。豆芽同青豆增加咗口感嘅爽脆。味道方面,甜酸嘅醬汁好出眾,帶住少少嘅辣味,好開胃。呢碟炒粉嘅價錢算合理,大概$98,性價比唔錯。2. 炒通菜炒通菜炒得好有鑊氣,蒜香味好濃。通菜嘅莖同葉都好嫩,咬落去好有口感。裡面仲有辣椒碎同蒜粒,令到成道菜嘅味道更加豐富。價錢大約$68唔算貴。總體嚟講,呢間餐廳嘅泰式美食都好正宗,味道令人回味。餐廳嘅氛圍又好,好適合同朋友或者家人一齊嚟食飯。下次我仲會再嚟試下其他菜色!

1. 醉貓炒河

2. 炒通菜
唔算貴。

2024-12-26
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
平安夜