2017-10-27
入左屯門搵老公剪左十幾年既師傅剪頭髮,我就順手染加焗油。點知一整就已經到左三點半,去附近尋下寶搵下野食嘩~不得了,一經過呢就俾佢既香味吸引住,忍唔住要入去食下佢! .🔹咖喱豬扒飯 $48咖喱汁入面加左隻蛋入去,好香咖哩味仲因爲蛋液而更加滑溜,豬扒又餣得好入味。另外,因為鋪頭既白飯用晒,要等多5分鐘先有,我地決定加$5要油飯,加左真係令成個飯更香!.🔹海南雞飯 (雞脾加$5) $48本身如果要脾要加錢,但佢都俾左隻脾我lucky 😎😝雞件本身肉質好滑嫩,不過雞皮有少少肥,唔係我食過最正既水晶皮,但都已經好正!令減緊肥既我都忍唔住要食埋啲皮😂😋油飯唔洗講喇,好有味,正!佢連旁邊放既醬汁都好有泰國風味 .🔹椰汁冰 跟餐送既真係要讚一讚個椰汁冰,超濃味,啖啖椰奶香,啲冰又唔會多到整到杯野淡晒,抵讚.🔹龍眼冰 跟餐送既唔會超甜,好清香,相信係真龍眼水,內面仲有幾粒龍眼肉食下👍🏻👍🏻.總體黎講,間野好泰國,好重口味同略咸左少少,但係好食既!.#店內電視都播緊泰文歌唱比賽#連食客都係泰國人#唔講以為去咗泰國
🔹咖喱豬扒飯 $48
🔹海南雞飯 (雞脾加$5) $48
本身如果要脾要加錢,但佢都俾左隻脾我lucky 😎😝
🔹椰汁冰 跟餐送既
🔹龍眼冰 跟餐送既
總體黎講,間野好泰國,好重口味同略咸左少少,但係好食既!
#店內電視都播緊泰文歌唱比賽
#連食客都係泰國人