2019-05-30
下雨天☔️,放假嘅活動就是逛商場吧,圓方係我至愛既商場,港鐵換駁就曬我location , 睇完戲當然食埋晚飯先係真假期 ,就喺商場戲院隔壁,揀左Greyhound Cafe 🐕㨂Greyhound Cafe 係因為佢嘅設計非常型格, 由門面嘅壁畫開始,一路走進餐廳裏面,寬敞舒適,輕音樂🎼🎻令你感到很放鬆,是西餐廳落bar 嘅感覺,經過Thai Noodle Bar 又突出了泰菜嘅主題,仲有哪誘人的蛋糕櫃 ,太多太多吸引嘅元素,一坐下已經相當鍾意🤩🤩🤩我嘅感覺的確沒錯 ,Menu 以泰式主題居多,越式、西式嘅選擇亦唔少,飲品種類又多樣化,仲有搶曬Fo 嘅千層蛋糕🍰,貼合Cafe 之名😍😍😍,要食豐盛晚餐,抑或好隨便咁飲下野🍹食件cake , 點樣組合如何配搭,呢度真係好friendly 💕 愛飲冬蔭公湯,享受嗆喉哪一點刺激,鮮蝦🦐大大隻,開埋邊又容易食,一啖蝦肉伴著微辣湯底,酸酸的效果帶著海鮮嘅味道,加埋意大利雲吞,口感大增,悶悶的粉團雲吞即時生色不少,fusion 效果新奇又好味👍👍👍Spaghetti Cha Cha Cha 個名真係好盞鬼,Cha Cha Cha 原來係鮮蝦🦐.
愛飲冬蔭公湯,享受嗆喉哪一點刺激,
Spaghetti Cha Cha Cha 個名真係好盞鬼,Cha Cha Cha 原來係鮮蝦🦐. 帶子🐚. 墨魚🦑. 🦑汁麵,白肉海鮮鮮蝦爽脆、帶子嫰滑、墨魚煙靭,三款不同口感,墨魚汁麵集合了Cha Cha Cha 嘅天然鮮味,用上意大利羅勒葉、青胡椒粒製成醬汁,入口清怡幽香,啱曬為食又怕肥嘅我🤩🤩🤩
呢度嘅千層蛋糕🍰有八種口味,一下子真令我選擇困難,終極選了時令嘅芒果及朱古力香蕉🍌嘅味道,新鮮芒果🥭打做醬汁,溶岩一様覆蓋著層層疊曡嘅餅皮,薄薄嘅夾層係香滑嘅忌簾、中間嘅鮮芒果粒也太吸引喇,一啖入口,芒果、忌簾、餅皮互相交溶,軟滑清甜,超級無敵咁正💥💥💥
朱古力同香蕉🍌向來都係perfect match , 用黎做crepe 更加妙極, 吃甜點永遠都係💫magic moment , Greyhound Cafe 可以咁貼心,多國菜任你選之餘,千層蛋糕🍰更加是魅力沒法擋,GREYHOUND CAFE is BANGKOK on the plates To EXPLORE & ENJOY ,今天來過,證實此言非虛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️