2019-03-04 139 瀏覽
今日同朋友約食這間新開的泰國菜,入到去環境舒舒服服d枱唔係痴住晒,重有卡位坐,可以好好同朋友傾下計享受餐飯!😌見個2人餐$288就試下啦,本身還想加其他野食,侍應姐姐說我地一定夠食再叫怕我地飽到食唔晒,而事實上好彩聽侍應姐姐話,咁2人餐份量真係飽到上頸,份量真係足2人甚至3人享用。前菜泰式酸辣鳳爪,選用無骨鳳爪易入口,爽口入味,馬拉盞炒雜菜,調味適中夠晒爆鑊氣。其後的泰國咖哩大蝦配2件蒜茸包,個包用厚多士即製好食到不得了!點埋個咖哩汁一絕~另外個大蝦比想像中大份,唔係得1,2隻大蝦係入面而且d蝦夠新鮮好食!😋其後有個泰特色海南雞,除左雞有雞味外雞肉唔鞋口夠軟,份量也十足~最後還來一個泰式蝦頭油炒飯,實係飽到上心口啊!另外個餐還包左兩杯泰國特飲和甜品兩份~我們叫左珍多冰和菠蘿冰,用料十足好解渴,最後的甜品是椰青糕同香芒椰汁糕~泰好食如果唔係咁飽好想打包幾粒回家做宵夜~😅😅+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++