2023-10-07 471 瀏覽
心血來潮想食泰國菜 就諗住去九龍城 朋友介紹話呢間幾好食就試吓6點幾去到出邊勁多人等位 本身都諗住放棄 點知前邊嘅全部都係大枱 我哋三個人 咁啱等咗10分鐘就有張細枱 ☺️ 即刻叫咗個前菜 泰式生蝦 ⭐️⭐️⭐️⭐️新鮮同冇雪味個醬汁一流 上邊再加一個生蒜片 咬落去有辛辣嘅味道 又中和左蝦嘅鮮味 六隻啱啱好 每人兩隻🤣冬陰功湯⭐️⭐️⭐️味道偏酸 個人認為佢可以再辣少少 因為已經冇叫小辣 餡料都豐富 有菇,蝦,魷魚,蕃茄仔 炭燒豬頸肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️燒得好好 唔會太乾 又入味又juicy 配合埋酸酸甜甜嘅辣醬 👍🏻生菜包 ⭐️⭐️⭐️⭐️份量好多 最後包曬啲菜 重剩少少肉碎佢揀嘅免治豬肉唔會太瘦 半肥瘦 食起嚟有啲油香 亦有豬肉香味 包菜或者撈飯一流 Pad Thai ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個有驚喜 有時出邊食味道會偏酸或者偏甜 佢呢一間嘅味道調得啱啱好 幾合我個人口味炒得幾有鑊氣 裏面亦有蝦, 花生碎 , 芽菜 , 蔥 同埋一啲蛋, 唯獨是冇肉鬆 不過我本身就唔鍾意肉鬆所以對我來講係驚喜😂😂😂😂泰式炒通菜⭐️⭐️⭐️通菜略嫌老咗少少 味道亦都唔係太惹味我會覺得一般般 上菜非常快服務態度都唔錯 唔會因為多人就趕客同催落單 價

即刻叫咗個前菜
泰式生蝦 ⭐️⭐️⭐️⭐️
新鮮同冇雪味

冬陰功湯⭐️⭐️⭐️
味道偏酸 個人認為佢可以再辣少少 因為已經冇叫小辣
餡料都豐富 有菇,蝦,魷魚,蕃茄仔

炭燒豬頸肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️

生菜包 ⭐️⭐️⭐️⭐️