海之戀新開既泰式火鍋放題 瘋狂任夾新鮮流水蝦 湯底同小食款式都行泰式路線 感覺幾新穎 宜家天氣咁熱去食實在泰有feel🥹🥹晚市火鍋放題分四級 我地試左set B 平日正價$288加一 主攻美國極選肩胛牛小排同澳洲下肩胛眼肉 油花同肉香均勻 唔會太膩岩岩好 湯底一人一鍋 八款特色湯底之中試左 馬來娘惹叻沙同青檸椰奶雞湯 兩者味道幾溫和 唔會太辛辣 覺得可以重口味d就更加刺激~一入門口有個大水池 原來可以任夾本地新鮮流水蝦 大人細路都圍住一大缸流水蝦 很想去捕捉蝦 肉質的確新鮮彈牙🦐🦐出面自助區除左丸類蔬菜火鍋配料 仲有幾十款泰式小食! 海南雞keep到幾嫩滑有雞味 冬蔭功湯足料香濃 泰式肉碎同粉絲炒蝦都幾惹味 最後配返個泰國mama麵同泰式奶茶就泰滿足😇另外仲有部分炸物係手機落單 確保送到黎熱辣辣 有迷網炸春卷 沙嗲串燒 魚餅都唔錯 仲有個蟹籽墨魚滑打邊爐都係必點甜品有椰汁糕 斑蘭糕 椰汁香濃亦唔會太甜質感都唔錯👍🏿 最後仲可以DIY泰式刨冰 有泰式三色啫喱做配料 遊玩性一流🤪

泰式肉碎同粉絲炒蝦都幾惹味

最後配返個泰國mama麵同泰式奶茶就泰滿足😇