2012-11-18
响淘大商場主流係日本和港式食物。突然間好左間"冬蔭公公 ",主力係泰國食物,緊係去試下間舖頭因為有做下午茶時段,所以呢個時段去光顧的人特別多,都要等左十幾分鐘先有位入去坐。店內的位子唔係好多,地方比較窄,人又特別多,所以都坐的唔係咁好車仔麵式落單,可以選湯底,主茶,麵和多少辣的程度。今次我地點左一個冬蔭公湯底牛肉麵和一個清湯芝心丸米粉,另外見到門面有師父整緊烤餅,所以order多一份餅來食。但係如果烤餅想跟有醬汁點,就要另外加錢呢個真係比較差少少。因為客人比較多和侍應比較新手,所以入單和等食物的時間都等左好呀終於有得食啦,個冬蔭公湯底,少少辣,D味道好濃,個麵好好食呀! "少少辣"個程度都可以接受到。反而個清湯芝心丸米粉冇個冬蔭公湯底咁好味。但係碗麵的份量好足夠,其實個份量當正餐都可以夠飽肚。個烤餅因為係即叫即做,所以食物上枱時,個餅都好夠熱,而且都好好食,但係欠左d醬汁去點烤餅。整體來說都不錯呀,特別個烤餅其實好好食,但係單叫一個已經$18元,另加咖哩汁或其他醬,就要收多10幾元。呢個真係唔多化算。