2019-03-24 95 瀏覽
同朋友約咗係尖沙咀食飯,見天氣凍凍地,就想食啲泰國菜感受下泰國嘅熱情氣氛。呢間餐廳位置十分之方便,喺K11商場一出加拿分道對面就係啦!一去到就已經有一個知客姐姐好熱情咁招待我哋,佢個門面非常之靚,真係好值得一去試吓!玩面就已經有好多綠色嘅植物,令人心曠神怡!個餐廳係喺地下,我哋六點半去到已經有唔少人,可見個餐廳好受歡迎!我哋去到之後,見到Menu非常之多嘅選擇,全部都係泰國嘅名菜。我哋一行四人叫咗好多嘢食!1. 泰式生蝦朋友都話好好食,生蝦十分之新鮮,好似係你個舌頭都跳咁!2. 泰式金邊粉金邊粉嘅賣相好靚,食落味道都好好!3. 馬拉盞炒通菜我哋唔係好食得辣,所以要左小辣。味道非常之濃郁,好有泰式風味!4. 菠蘿炒飯菠蘿炒飯有好多配料一齊炒菠蘿同個飯非常之配合!你飲方面我哋要咗經理推介嘅西柚啤酒同埋椰青,果然冇令我地失望椰青非常之清甜,西柚啤酒呢,就好清新唔會有好重嘅酒味,推介大家一試!

玩面就已經有好多綠色嘅植物,令人心曠神怡!

我哋一行四人叫咗好多嘢食!
1. 泰式生蝦
朋友都話好好食,生蝦十分之新鮮,好似係你個舌頭都跳咁!

2. 泰式金邊粉
金邊粉嘅賣相好靚,食落味道都好好!

3. 馬拉盞炒通菜
馬拉盞炒通菜

4. 菠蘿炒飯
菠蘿炒飯有好多配料一齊炒菠蘿同個飯非常之配合!
菠蘿炒飯

椰青