2023-12-26
到左12月就超興奮🎊除左到左聖誕節之外🧑🏻🎄亦都好多飯局,呢日就係好友正日生日,一早book左呢間餐廳同佢食生日飯😋室內環境舒適,播放住英文慢歌,與好友把酒傾計,氣氛一流👍🏻室外環境更加開揚,但呢日天氣太凍,見餐廳都好細心開住暖爐給客人👍🏻看完餐牌,每道菜都好吸引,好友生日就由佢點餐😋先來杯啤酒🍻牛油果米紙卷😋薄薄透光的米紙包著滑口牛油果及沙律菜,絕對是一個爽口又滋味的配搭小食。鵝肝脆餅配芒果莎莎😋鵝肝兩面都煎得好香脆,油份逼左出黎都唔會好乾,鵝肝有濃濃既鵝肝味,配埋芒果莎莎一齊食感覺好清新唔油膩,好配搭👍🏻越式燒羊扒😋有3大件,我地點左7成熟,熟度剛剛好,表面烤得焦香,而且肉質粉嫩多汁,肉味夠香濃👍🏻👍🏻香脆尖吻鱸魚扒配青芒果沙律😋超惹味,整條鱸魚炸香後及起肉,啖啖香口魚肉,配合青芒果沙律,酸甜辣口味完美平衡😋🤤 芒果糯米飯😋最後當然點了這個經典甜品,食泰國菜真的不二之選甜品,暖暖哋椰漿糯米飯充滿煙韌感,配合不太酸的芒果,絕配🤤🤤同場加映聖誕燈飾😍Merry Christmas🧑🏻🎄🎉
看完餐牌,每道菜都好吸引,好友生日就由佢點餐😋
先來杯啤酒🍻
牛油果米紙卷😋