2019-12-17 46 瀏覽
上星期去左K11行街,見到開左間新既泰國餐廳,都幾多人等位,就去試下有咩咁吸引🤓餐廳裝修都係白色為主,座位好闊落,感覺好舒服餐牌全部相都影得好靚,睇字唔知食咩既話睇圖就知啦~d staff每送一道食物黎都會好有耐性咁介紹點樣食係最好,大讚前菜叫左個他他,建議食法係吱d青檸汁,再蟹肉、牛油果同芒果三樣野食一齊食。食落去芒果味好出,同埋牛油果同蟹肉食真係好夾,好開胃軟殼蟹係本人既最愛,所以加埋落去大加分!隔離仲有羽衣甘藍做配菜,第一次見,配埋他他食超正叫左個軟殼蟹pizza,好似係呢到既signature dish,因為見到枱枱都有叫咁滯建議襯熱就食哂佢,因為咁樣係最好食!個pizza除左有軟殼蟹,仲有加左鹹蛋。我第一次食鹹蛋pizza,但原來同軟殼蟹好夾,鹹鹹哋再加埋青檸汁好fresh,但2個人食真係有d太多,如果約埋班fd一齊黎食咁就perfect la最後仲叫左個意粉,本身見到黑色以為係出面個d墨汁意粉,會食到成個咀污糟哂,但原來唔係,本身個意粉已經係黑色個日好夜先黎到,青口賣哂變左蜆,但份量都係好多。值得一讚既就係個幾隻帶子,有3粒仲要粒粒都好大粒個意粉配埋d汁同佢另外刨既芝士片,

餐廳裝修都係白色為主,座位好闊落,感覺好舒服

餐牌全部相都影得好靚,睇字唔知食咩既話睇圖就知啦~

酥炸軟殼蟹芒果牛油果他他

酥炸軟殼蟹鹹蛋黃金手拉薄餅

個意粉配埋d汁同佢另外刨既芝士片,成個味道非常濃郁
如果個意粉冇咁淋咁就perfect

香煎刺身級帶子藍青口新鮮汁闊條麵