2022-10-01 229 瀏覽
呢間放題唔係大集團,但係放題餐廳中都小有名氣,兩年前同朋友食嘅時候好多人,座位偏窄,今次再試發現座位之間闊落咗,坐得更舒服。同朋友揀咗升級,可以食埋大閘蟹、生蠔同海膽帶子。大閘蟹唔算好大隻,但易開,蟹腳都有少蟹肉,不過主要食嘅都係蟹黃和蟹膏。生蠔size都大,以放題標準嚟講比想像中味道好,肥美鮮甜,海水味淡。海膽帶子都好鮮甜,不過記得落完單要快啲食。如果你咩刺身都食嘅話,建議落刺身拼盤,咩刺身都有,刺身種類多,有十種,整體都新鮮鮮甜,encore咗兩輪!壽司同朋友比較少嗌,只係試咗花之戀,估唔到熟食選擇都好多,例如泰式料理、泰式粉飯麵、唔同種類嘅湯,當然仲有我最愛必食嘅燒菠蘿。熟食小食有天婦羅、雞翼、豬頸肉、雞軟骨。呢款雪糕好少見,芒果食到果肉味,推薦👍👍👍

同朋友揀咗升級,可以食埋大閘蟹、生蠔同海膽帶子。

海膽帶子都好鮮甜,不過記得落完單要快啲食。

熟食小食有天婦羅、雞翼、豬頸肉、雞軟骨。

呢款雪糕好少見,芒果食到果肉味,推薦👍👍👍

• 刺身拼盤
  • 大閘蟹