2024-10-15 455 瀏覽
放左工唔想周圍去,今日就同奴才爸係我公司附近食上次食過幾好食既泰菜😌今次我地叫咗招牌和牛船麵🐃濕炒雞肉河粉🐓沙嗲羊肉串燒🐏芒果糯米飯🥭泰式髒髒茶同埋迷迭香檸檬梳打沙嗲羊肉串燒🐏羊肉串燒得金黃,配埋沙嗲醬味道濃郁,羊肉肉質緊實彈牙但一啲都唔柴,一咬落去肉汁四溢🤤濕炒雞肉河粉🐓河粉炒得微微焦香,雞肉嘅鮮味同埋醬汁嘅香氣完美融合,仲有啲芥蘭配搭,食落去唔會覺得膩😌招牌和牛船麵🐃和牛份量超多唔孤寒,而且肉質嫩滑好香和牛味🤤搭配香濃湯底,食到停唔落口🤭金邊粉索晒湯底嘅味道,食落去覺得超幸福☺️甜品就梗係要叫芒果糯米飯🥭😌芒果又新鮮又甜,搭配上香滑嘅椰漿同糯米,口感超正😋食完之後心情都好好☺️飲品我哋推介泰式髒髒茶同迷迭香檸檬梳打🍹泰式髒髒茶飲法獨特有層次而迷迭香檸檬梳打則帶有清新的檸檬同香草味,成杯嘢感覺都好fresh,啱晒配搭濃味泰國嘢😉🤑 人均消費:~$250🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:Foodhall by Moon Thai (觀塘)觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @

🤑 人均消費:~$250
🤩 推薦指數:8 / 10
觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #牛頭角美食 #觀塘美食 #泰菜 #前泰皇團隊主理