2024-08-30
好難得同好耐冇見嘅朋友聚舊,所以就帶佢嚟以前我哋成日蒲開嘅尖沙咀restaurant bar一齊又食又傾!朋友好鍾意食泰國菜同時又好鍾意飲酒🍻今次呢間酒吧餐廳就fit晒😎雖然地方唔係好大,但係都好cozy好有feel,好適合情侶、三四個人嘅gathering甚或者成班friend嚟happy hour💯本身酒吧餐廳都無expect會有好多選擇,但係呢度嘅泰國菜係由泰式刺身到冬蔭功湯,炒飯,甜品芒果糯米飯都有!要酒有酒,要無酒精飲品亦都有!真係將酒吧餐廳做到極致👍🏻我哋兩個人叫咗咖哩軟殼蟹(2隻)($148),炒芥蘭($88),花膠冬蔭功湯($78)同埋食泰國菜必點嘅雞肉生菜包($98)❤️🔥食辣嘢當然要叫返幾杯飲品清一清個口😝所以我同朋友每人都叫咗兩杯梳打($48-58)同原隻椰青($58)解渴😌花膠冬蔭功湯同咖哩軟殼蟹辣度適中,係會越食越上隱,停唔到口😂驚辣嘅朋友都可以大膽嘗試👍🏻個湯除咗有小小酸辣味之外,仲落咗好多唔同香料調味同埋冬菇大蝦嘅材料整🍤而咖哩軟殼蟹就炸得酥軟,好重咖哩味,混雜多種風味,真係泰好食😋我哋最愛嘅生菜包真係無得彈!泰式肉碎酸辣又開胃😋清爽可口嘅生菜🥬包住連埋肉
我哋最愛嘅生菜包真係無得彈!泰式肉碎酸辣又開胃😋清爽可口嘅生菜🥬包住連埋肉碎一齊食,口感層次豐富🤩又係令人越食越開胃,一個人都就嚟清晒成碟😂鍾意食泰國菜嘅你強烈建議一定要點🍽️😆炒芥蘭就不過不失,再加咗啲菇一齊炒,啱重口味嘅朋友👍🏻
椰青同梳打就好解渴,一定係食酸辣鹹菜式必叫嘅良伴😎大家如果想飲酒都可以等到happy hour (8pm)叫就可以有半價優惠!🤩最新優惠要到時留意返餐廳嘅安排😁